Size Özel Yazılım Çözümleri Üretiyoruz
Web tabanlı özel yazılım geliştirme çözümleri ile farklı teknolojilerde uzmanlaşmış kadromuz ile işletmenizin yazılım ihtiyaçlarına çözümler üreterek işinizi kolaylaştırıyoruz.
Sistem Yapısı ve İzlenecek Yöntemler
Teknoloji geliştikçe web tabanlı yazılım ihtiyaçları hayatımızın bir parçası oldu. Uygulamaya geçirmek istediğiniz web yazılımın güvenli ve güçlü bir alt yapıya sahip olması yetmez. Bunların yanında bakım ve geliştirme kolaylığı, kullanıcı deneyimi, esnek entegrasyon gibi konularıda dikkate almak gerekmektedir. Aksi taktirde gün sonunda güçlü ama işe yaramaz bir ürüne sahip olma ihtimalimiz yüksektir. Kaliteli işlerin tecrübeli yazılımcılar ve sistem analizcileri tarafından uzunca incelenip doğru yol haritası çıkarılması sonucu ortaya çıkarıldığını ve sürekli geliştirildiğini unutmamalıyız.
Yazılım Geliştirme ve Bakım Anlaşması
Size özel web tabanlı yazılımızı kullanmaya başladınız, peki işimiz
bitti mi? Özel yazılım geliştirme aşamalarında kimsenin aklına gelmeyen
eksikler kullanıma alındıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Rabeks
geliştirdiği web tabanlı yazılımlarda sonradan ortaya çıkacak
sürprizlerle ilgilide bakım ve geliştirme faaliyetleri ile işletmenize
fayda sağlamaya devam ediyor olacak.
Neler Kazanmış Olacaksınız?
Günümüzde bulut teknolojileri sayesinde artık yazılımlar internet üzerinden hareket eder bir hale geldi. Rabeks sizlere sunduğu çözümler sayesinde oldukça kaliteli bir teknolojik alt yapı yolunda destek olmaktadır.
İnternet üzerinden kullanılan Web tabanlı yazılımlar sayesinde çok daha modüler bir yapıya kavuşmak mümkündür. Bu sayede ürünlerinizi ve hizmetlerinizi dünyanın neresinde olursanız olun yönetme fırsatı yakalarsınız.
Eşzamansızlık özeliği sayesinde sistemlerinizi bu tarz yazılımlar aracılığı ile sürekli denetleyebilirsiniz. Çalışanlarınızı bu şekilde takip etme fırsatınız da olacaktır. Güvenli altyapımız sayesinde kurum içi iletişim ve verimliliği artırarak işlerinize hız katarız.
İşiniz için profesyonel bir araç dünyaya getirelim
Bu çözümü sağlarken izleyeceğimiz yol haritası
- Yazılım projesinin ilk etabında projenin ihtiyaç duyduğu ana modüller analiz edilmeli, (software requirements specification) proje amaçları ve hedefleri detaylandırılmalıdır.
- Proje varsayımları göz önüne alınmalı kullanıcıya yönelik faydaları değerlendirilmelidir.
- Projede zaman kaybı yaratacak önemsiz veya etkisiz özellikler bir sonraki faza aktarılabilmelidir. Bu sayede proje sürecinizi uzatmadan tamamlanmış olacak ve bu özelliklerin gerekli olup olmadığı tekrar analiz edilebilecektir.
- Kullanılacak en doğru yazılım dili, yazılım mimarisi, sunucu gereksinimleri belirlenmelidir.
- Oluşturmak istenilen proje web tabanlı, mobil veya masaüstü olabilir. Bu doğrultuda yapacağınız tasarımın bu platformlara veya cihazlara uygun olması gerekmektedir.
- Web arayüz tasarımı yapılırken html standartlarına uyulmalı (SEO) arama motorları tarafından anlaşabilecek şekilde düzenlenmelidir.
- İhtiyaç duyulan modüller tasarlanmalı ve kullanışlılık olarak kolaylığı analiz edilmelidir.
- Kullanıcıyı istediği sayfaya veya sonuca en fazla 3 tık ile ulaşması hedeflenmelidir.
- Tasarımların sade ve kullanıcıya güven veren tasarımlar olmasına özen gösterilmelidir.
- Güçlü bir yazılım mimarisi ile çalışılmalı ve sonradan çıkabilecek tüm isteklere kolaylıkla cevap verebilecek şeklide kodlama yapılmalıdır.
- Team Foundation Server kullanılarak, projenin ekip tarafından bir takım çalışması halinde yönetilebilmesi, raporlanabilmesi, izlenebilmesi sağlanmalıdır.
- Modüllerin hızlı çalışması için sayfa içerisinde aşırı sorgu olmamasına özen gösterilmeli, en iyi uygulamalar (Best Practices) üzerinde araştırmalar yapılmalıdır.
- Önceden belirlenen gereksinimlerin karşılanıp, karşılanmadığı doğru çıktıyı üretip, üretmediği testleri yapılmalıdır.
- Güvenlik testleri yapılarak, sistemdeki açıklıklar kapatılmalıdır.
- Stres testleri ile sistemin dayanıklılığı test edilmeli, gerekli yerlerde sorgular optimize edilmelidir.